Og hvad gør man når man har behov for at vide lidt mere om appelsinsorter? Man tyer til internettet, og der findes heldigvis nogle udmærkede sites med information om mad:
Madlex har ikke bare en sjov forside men har også fin information om bl.a. appelsiner men også om vilde urter man aldrig har hørt om
VOM - Viden om Mad har måske en anelse mere videnskabelig tilgang til mad og her kan man også finde oversigter over næringsindholdet af forskellige madvarer:
*Opskriften:
1) skiver af appelsiner (ca 1 eller lidt mindre pr person) på et stort fad. Gerne Navel eller andre gode saftige typer. Lidt kanel (uden sukker) drysses over appelsinerne
2) Pinjekerner (eller mandler) ristes på pande, når de er næsten helt færdige hældes lidt (et par sps.sk fulde )ahornsirup på panden, der karameliserer rundt om pinjekernerne.
3) De karameliserede pinjekerner fordeles på appelsinskiver, lidt kanel (uden sukker) drysses over appelsinerne
4) tilbehør: fx flødeskum alm el m anelse vanilie i. (min tante laver vist råcreme til)
kan laves i god tid før gæsterne kommer, men dæk da over m plastik. så appelsinerne ikke tørrer ud.
det vigtigste ved denne ret er at appelsinerne er søde og saftige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar