tirsdag den 20. september 2011

iPad'en som dagbog

Jeg tror, at mange bloggere tidligere har været store dagbogsskribenter. Personligt ligger jeg inde med mere end 50 (!!!) dagbøger der nu står og samler støv. Jeg startede da jeg gik i 7. klasse, og jeg er alvorligt bange for, at de egentlig ikke er specielt interessante at læse (20 år senere kan man måske godt undre sig over, at det var vigtigt at notere, om ham fra 9. som man nu havde et crush på havde kasket på eller ikke kasket på i skole i dag)

På den anden side er der jo også noget helt fuldstændig uvurderligt (og frygteligt) i at kunne læse, hvordan man har været og hvordan man har tænkt selvom man har været sig selv - bare lige nogle år yngre. For slet ikke at tale om, at ens hukommelse jo ikke er, hvad den har været, så man glemmer ting som faktisk er sjove og rare og som jo faktisk er ens liv.

(eksempelvis havde jeg jo glemt, at første gang jeg mødte min venindes ekskæreste, Frank (da var de ikke kærester eller ekskærester endnu), havde han husblas i håret så han kunne ligne en fra De Skrigende Halse. Jow jow!)

Nå, men altså! Det her handler jo ikke bare om mine gamle, støvede dagbøger. Det handler om, at man kan få sig en app, så man kan lave dagbog på sin iPad.Umiddelbart ser screen dumpsne af iPad dagbogen lidt mere lækker ud end mine gamle dagbøger (det var som regel nogle billige kinabøger som jeg pimpede up) og jeg kan da virkelig godt se fidusen ved, at man nemt og elegant kan knyttede billeder og dagbog sammen. Og at man i en kalender kan skrive, hvad man har lavet hver dag.

Nu ved jeg det faktisk ikke, men jeg vil tro, at det er lettere at søge ting frem i en iPad dagbog end i de +50 dagbøger jeg har liggende (og ind i mellem har jeg måske ikke skrevet lige pænt. Jeg har jo bla også skrevet dagbog ind i mellem når jeg har været fuld - og den slags afholdt mig bestemt ikke fra også lige at skrive nogle digte. Helt bestemt stor og inspireret kunst!)

Alene på basis af lækkerheden af det her, er det da noget, man burde kaste sig ud i!

App'en koster 12 kr og kan købes til iPads her

2 kommentarer:

  1. Griner helt vildt! Dine dagbogsskriblerier minder umådeligt meget om mine. Der står side efter side beskrevet om de der lækre fyre, som man måned efter måned var sikker på at skulle score til næste fest. Og det blev noteret, hvis man en dag havde øjenkontakt!! Og digte - jeps - masser af dem også, og laaaange indlæg skrevet i tåger efter en våd aften i byen (og hjem uden at have haft bid!). Fnis.... må prøve den app!

    Kh. Mette

    SvarSlet
  2. Åh ja! Øjenkontakt! Så var det en stor dag! (Og spørgsmålet er, hvordan man egentlig havde tænkt sig, at man på et splitsekund skulle gå fra en sjælden øjenkontakt til noget med at være kærester)

    SvarSlet