torsdag den 23. juni 2011

Altmulig-mobilen

Wow! Hvor sejt! Mobilen kan i fremtiden bruges til nærmest alt! (næsten)

Først kanibaliserede mobilen på armbåndsuret (og vækkeuret), derefter på kameraet og delvist på computeren. Nu gælder det så også pungen og alle de ting der ligger i den (Dankort, sygesikringsbevis osv). Faktisk lader det nærmest til, at mobilen nu kan blive tidligere tiders svar på schweizer-kniven. TDC, Telenor, Telia og 3 er nemlig gået sammen om at gøre det muligt at bruge sim-kortet i mobilen til at indeholde langt mere information end det gør på nuværende tidspunkt.


Det kræver dog lige, at man udskifter sin mobil. For at gøre mobilen til en multifunktionsmaskine, skal mobilen nemlig understøtte NFC teknologi (Near Field Communication). De første NFC-mobiler er allerede på markedet, og fra efteråret 2011 vil stort set alle nye mobiltelefoner understøtte NFC. De fire teleselskaber vurderer derfor, at den digitale tegnebog vil være almindelig udbredt i løbet af få år.

Det her med at bruge telefonen til alt kunne jo sagtens være gået hen og blevet sådan noget, hvor alle teleselskaber ville sidde 100% på markedet og der derfor ville være blevet udviklet 4-5 forskellige løsninger, hvoraf ingen ville få særlig stor udbredelse. Derfor synes jeg, det er ret fantastisk, at telefonselskaberne står sammen for at give det bedst mulige til kunderne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar