tirsdag den 15. november 2011

Mobilsignal

Det er ikke hver gang man roder med sin mobiltelefon at der er lige god forbindelse og jeg ved ikke, om andre end mig har bemærket, at det tilsyneladende bliver værre og værre. Og til min overraskelse fandt jeg for nylig ud af, at det ikke nødvendigvis er pga mobiloperatørerne fordi de ikke gider sætte flere master op eller bare fordi nettet er overbelastet.Der kan faktisk være mange forskellige - og ikke specielt techy - årsager til dårlig forbindelse. Selvom man bor i en stor by, hvor der umiddelbart burde være et godt signal kan ens bolig være ekstremt godt isoleret, og ud over at holde kulde ud, holder isoleringen så også mobilsignal ude. Det gælder især moderne bygninger med ekstra mange lag glas og betonvægge.

Men antennerne på telefonerne er også blevet dårligere. I det mindste er antennerne på smartphones generelt ringere end de er på de gamle ikke-touch telefoner. Det er simpelthen et spørgsmål om, at mobilproducenterne er nødt til at prioritere hvad der skal være i telefonerne. Nogenlunde i hver sin ende af skalaen har man så Doro* telefoner med de bedste antenner og iPhone 4 med de værste. Så må man jo også som forbruger prioritere hvad der er vigtigst for en.


Men faktisk er der også en tredje årsag til dårligt signal på mobilen. Det er den helt nærliggende, at der ikke er tilstrækkelig mange master. Men faktisk er der kommuner der ikke behandler ansøgninger om telefonmaster. Eksempelvis har jeg hørt et rygte om, at en kommune ikke har behandlet en eneste ansøgning om opstillelse af en mobilmast i så meget som 4 år!

*Doro telefoner er såkaldte "senior telefoner" der har ret begrænsede funktioner, men ringe det kan de altså!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar