tirsdag den 18. juni 2013

Fred til at køre i bil

Hver eneste gang jeg kan komme til det, opponerer jeg mod dem der tror, at man kan multitaske. Det kan man ikke. Uanset om man er mand eller kvinde. Det er en tåbelig teori der blev indført i 1990'erne og den har intet på sig.

Hvad man dog sagtens kan - og som folk måske fejlagtigt forveksler med multitasking - er at udføre en række ting samtidigt men også meget, meget dårligere end hvis man bare havde koncentreret sig om én ting. (Og hvad er der lige smart ved det?)

Det gælder ikke mindst bilkørsel.

For at øge sikkerheden i trafikken, har De Regionale Færdselssikkerhedsudvalg og Vejdirektoratet udviklet en app der giver bilister (andre trafikanter må dog også gerne bruge den) fred til at køre bil når de kører bil. 

 


Det er meget enkelt: Du sætter app'en til når du kører bil, og så vil alle der ringer eller sms'er til dig under bilkørslen blive forhindret i at nå frem til dig men de vil derimod modtage en besked fra app'en om, at du kører bil og derfor ikke skal forstyrres. 

Det eneste du skal gøre for at sætte app'en til er at hente den og så klikke på den store røde knap i midten, så er du uforstyrret. Hvis du vil, kan du selv personificere den besked der sendes til dem der vil i kontakt med dig - eller du kan vælge en af de 3 der er lavet på forhånd. 

App'en er gratis og findes her til Android. Apple kan som bekendt være lidt tunge at danse med og lige i det her tilfælde tillader de ikke, at der fra en iPhone sendes auto-replys. Det betyder, at app'en (trods gode intentioner og en ualmindeligt godt formål) aldrig er blevet udviklet til iOS

2 kommentarer:

  1. Rigtig god ide - desværre er der nok mange af dem der burde bruge den, som fravælger den mulighed.
    Men håber at nogle af de som bliver fristet når den ringer, henter og bruger.

    SvarSlet
  2. Ja, det håber jeg også. Bliver tit overrasket over, hvor mange der kører (råddent) bil og taler i telefon

    SvarSlet