onsdag den 19. juni 2013

Forstå din baby

Som regel synes jeg at forældre er ret gode til at forstå hvad deres børn siger - også når jeg er helt og aldeles stået af. Til gengæld synes jeg de fleste børn er røvgode til at vinke allerede fra en tidlig alder uanset hvor meget eller hvor lidt jeg forstår deres tale.

Det er nu ikke så mærkeligt. Rent fysiologisk er det nemmere at lære at bruge hænderne og lave fagter end at få kringlet tungen til at frembringe ord. Men behovet for at kommunikere er der jo - uanset hvad tungen kan eller ikke kan, og uklar kommunikation kan være til stor frustration for alle parter.

For at hjælpe de kommunikerende parter er "babytegn" opfundet (og ja, der er folk der hævder at brug af babytegn kan forsinke udviklingen af et rigtigt sprog) og nu også som app.Man kan starte med at lave babytegn med sin baby fra 5 måneders alderen og app'en fungerer på den måde, at der vises en lille videofrekvens af en dame der udtaler og demonstrerer de enkelte ord.

App'en findes i en gratis udgave (smagsprøve kan man kalde det) til Android med 10 ord og en betalingsversion med 300 ord til 29 kr. Den gratis app findes her og betalingsversionen her

Også til iOS findes app'en som en gratis Lite version her og en betalingsversion til 19 kr her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar