mandag den 17. juni 2013

13 kgs vægttab pga en app?

Hvem vil ikke gerne vupti-vupti smide de overflødige kg ved hjælp af en lille - OG gratis - app?

Jeg synes, idéen om en app der holder øje med ens gode og dårlige vaner kan være meget fin som guide, men det er jo helt ærligt ikke app'en der propper chokolade eller ostepops i hovedet på ejeren af app'en. Og så vidt jeg ved, er der endnu ingen app der har kunne give sin ejer løbesko på og piske ejer til at løbe 10 km.

Men når man ser en kollega, der ved hjælp af en kalorietæller-app har smidt 13 kg, så virker det ret overbevisende

App'en hedder "Shape up". Den virker på den måde, at man indtaster hvor meget man bevæger sig på en dag, ens højde, vægt og alder plus hvor meget man gerne vil tabe om ugen. Herefter udregner app'en hvad ens kalorieindtag bør være om ugen. Det var den lette del

           

Den lidt sværere og disciplinkrævende del er at opdatere app'en med det man spiser og evt motion. Og naturligvis afholde sig fra at overskride sit daglige kalorieindtag. Det gode ved app'en i forhold til indtag er, at der er virkeligt mange madvarer som standard i app'en så kalorieindtagsindtastningen fungerer godt. Der er lidt færre sportsaktiviteter at vælge imellem men det går an (og ellers må man jo bare afholde sig fra fysiske udfoldelser der ikke findes i app'en)

App'en hjælper dog med disciplinen på den måde, at man får en reminder på sin telefon når man ikke har registreret kalorieindtag eller fysisk aktivitet i mere end 24 timer

Med tiden kan man også følge sin vægtudvikling og få analyseret fordelingen af protein, fedt og kulhydrater i app'en. App'en er (på trods af hvad ovenstående billeder indikerer) på dansk.

Uanset hvad man ind i mellem skulle tro, så kan apps ikke udføre mirakler - heller ikke denne. Men det er en ret flot og gennemført app, så hvis app-ejeren har viljen og disciplinen kan et solidt vægttabt altså lade sig gøre med denne.

Ud over som app findes Shape up også som en klub og et website. Find Shape Up Club sitet her

Shape Up app'en er gratis og findes til Android her og til iOS her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar