tirsdag den 11. juni 2013

Multifunktions-gadget fra Sony

Også udgivet på Elektronista

I Østtyskland før murens fald fandtes der noget så avanceret som et MuFuTi (Multi Funktions Tisch): et bord med forskellige anvendelsesmuligheder. Sonys Vaio Duo 11 kan med rette kaldes en MuFuGa: MultiFunktions Gadget: Fluf! Så er det en computer! Fluf! Så er det en tablet! Fluf! Så er det en e-bogs læser! Fluf! Så er det er tegnebræt!

Sony Vaio Duo 11

Sony kalder selv deres  Vaio Duo 11 for en ”Notebook-hybridmodel med berørings-, indtastnings- og håndskriftsfunktioner”, men skal vi ikke bare sige, at det er en tablet med indbygget tastatur og mus plus medfølgende pen. Og Windows 8 så den altså også fungerer som en bærbar computer.

Hybriddelen fungerer på den måde, at du – når du har brug for et tastatur – i en glidende bevægelse slider skærmen op i skråt opretstående og så har tastaturet i vandret. Og klapper den sammen igen når du ikke har brug for tastatur længere. (Men hvis du er fuldt tilfreds med et touchtastatur, findes det også)

Skærmbillede 2013-06-01 kl. 20.55.06

Vaio’en er lidt tykkere og en del tungere end feks en iPad (Vaio’en vejer 1,3 kg, hvilket ca er det dobbelte af en iPad 3) men det opvejes – efter min mening – af tastaturet og musen i tastaturet (jeg er jo en skriver-type, så jeg sætter meget stor pris på et rigtigt tastatur)

Sonys Vaio Duo 11 er også den eneste form for gadget min mor nogen sinde har cravet. Min mor er meget lidt teknisk og derfor er der meget få teknik-ting der interesserer hende, men Vaioen vandt altså hendes hjerte. Min mors craving skyldes helt sikkert, at den er så pæn og lækker. Og så dens
compactness forstået på den måde, at man i en relativt lille ramme kan meget og at skærmen sidder godt fast på tastaturet. Vaio’ens lille størrelse betyder dog også, at tasterne på tastaturet sidder tæt, hvilket nok kan være et problem, hvis du har store hænder. 

Skærmbillede 2013-06-01 kl. 20.49.29

Skærmen er 11,6” stor og hybriddelen kommer virkelig i anvendelse når man vil lave noter i nogle af sine mere computer-relaterede programmer. Typisk er en work around når man vil lave noter til en ppt slide at printe den ud, men på Vaio’en kan du lave noterne direkte på skærmen ved hjælp af den medfølgende pen.

Vender man Vaio’en på højkant fungerer den perfekt som e-bog læser og faktisk har den  også indbygget web cam så du kan Skype med dine venner fra den (men her skal den nok ikke holdes på højkant)

Sony Vaio Duo 11 kommer med Windows 8

Prisen på Sonys Vaio Duo 11 er ikke den samme som for en tablet men skal sammenlignes med en bærbar computer. Du skal nemlig smide mindst 12.999 kr for at få fingrene i Vaio’en. Det er nok Vaio’ens største problem. Det føles nemlig dyrt for en tablet – også selvom det ikke kun er en tablet. (og den høje pris betyder da også, at min mor ikke har købt den endnu men venter til hun har vundet i Lotto)

Du kan købe Sony Vaio Duo 11 her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar