torsdag den 20. juni 2013

3 gode råd til brug af mobildata i udlandet

1. Slå roaming fra på telefonen: Her har jeg skrevet om, hvordan man slår roaming fra på sin smartphone når man rejser. Det er den allersikreste måde ikke at få en kæmperegning på data når man kommer hjem (men man kan sige, at det er lidt som ikke at dyrke sex for at undgå kønssygdomme; det er på en måde også lidt kedeligt - i den forbindelse kan man måske sammenligne WiFi lidt med et kondom)

2. Vær opmærksom på hvilke priser der gælder i det land du skal til: Her skriver jeg lidt om, hvordan det fungerer når man bruger mobildata i udlandet. Det er vigtig at vide, at priserne for brug af mobildata er reguleret indenfor EU (men IKKE udenfor, så udenfor EU kan du komme til at betale op til flere hundrede kroner pr. MB). Det betyder, at 1 MB download i et EU land frem til 1. juli 2013 koster 6,5 kr / MB. Efter 1. juli 2013 er prisen pr. MB 4,2 kr. Samtidig sænkes sms-prisen også til 0,75 kr pr sms (men hvis du bruger Whatsapp kan du sende ca 2000 beskeder for 4,2 kr)

Vær også opmærksom på, at når du er ude på åbent hav (feks mellem Danmark og Tyskland) så er du ikke nødvendigvis på et nationalt netværk men måske på et maritimt netværk, hvor priserne pr. MB kan være meget højere end de regulerede takster3. Vær opmærksom på, at det største dataforbrug på telefonen ikke nødvendigvis er dit eget bevidste forbrug: apps på smartphonen har det med at ville opdatere sig på de mærkeligste tidspunkter og det kan bruge en farlig masse data. Så sørg for at fjerne fluebenet fra "opdater automatisk" i dine apps. Det skal desværre ofte gøres i samtlige apps du har liggende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar