mandag den 20. august 2012

Brugervenlighed og parkeringspladser

Det kan til tider være lidt svært at skelne mellem handicaphjælp, kvindehjælp og brugervenlighed. Ind i mellem introduceres brugervenlige ting som en slags særlig hjælp til kvinder (underforstået at de jo er lidt handicappede af deres køn). Som feks de særligt brede parkeringspladser til kvinder. 

Jeg har lidt svært ved at hidse mig op over det diskriminerende i brede parkeringspladser da det for mig at se er fremtiden både for mænd of kvinder med bredere parkeringspladser. Det virker bare lidt fjollet, at de brede pladser lige nu kun er til kvinder.


Enhver der har bakset rundt med en tysk eller svensk bil på et aldrende parkeringsanlæg (især sydpå hvor man har tradition for smalle små biler a la Fiat 500) ved, at parkeringspladsernes størrelse og bredde ikke altid stemmer overens med de nuværende bilers størrelse. Så det giver mening at gøre pladserne bredere. 

Apples iPhone havde også på et tidspunkt ry af at være en kvindetelefon pga brugervenligheden. Efterfølgende er mange af de andre producenter dog kommet godt med på det med brugervenligheden og det viste sig, at også mænd kunne bruge en iPhone. 

Hvorfor er der den holdning, at når (tekniske) ting er dårligt forklarede og umulige at bruge (med mindre man bruger en krig på at sætte sig ind i dem), så er de målrettet mænd? Har mænd mere tid til at sætte sig ind i tingene? Mere tålmodighed? Stiller færre krav?

Efter min mening har alle ret til brugervenlighed og brede parkeringspladser, og det er ikke fair at diskriminere mænd på den måde.

6 kommentarer:

 1. Jeg kan godt lide når der er brede parkeringspladser til børnefamilier.

  For det første er de så 'samlet' i et område, og det er da rart at der er plads til at åbne dørene for dem, have klap/barnevogn mm....

  Men ja, sær ide med kvindeP.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er så mærkeligt, at man skal rette helt almindelig brugervenlighedsudvikling mod en bestemt målgruppe.

   Når min kæreste og jeg er i udlandet og skal parkere på en af deres forbandede små pladser, så er det jo ikke kun mig der bander og sveder. Han gør det jo i lige så høj grad.

   Slet
 2. Frauen Parkplatz har ikke (direkte) noget med bredden af parkeringspladserne at gøre. Det betyder at der er øget overvågning (video, vagter, ligger tæt på indgangen).

  SvarSlet
  Svar
  1. Men er det ikke også noget mænd kunne være interesseret i?

   Slet
 3. Jeg kan ikke generalisere, om det gælder for alle mænd og kvinder, men hjemme hos os, har vi lige fået ny forstærker. Den kan alt muligt smart med at styre hele mediehalløjet fra sin mobiltelefon, og spille forskelligt musik i forskellige rum og alt muligt. Min mand har brugt timevis på at lege med det og se, hvad det kan og alt muligt. Jeg kan derimod ikke længere finde ud af at tænde for radioen, og orker egentlig ikke at sætte mig ind i, hvordan man gør, selvom han siger "Det er helt vildt nemt. Jeg har installeret app'en for dig på din mobil, og så gør du bare sådan her og sådan her... Vupti musik"
  Så herhjemme er det helt rigtigt, at det skal være simpelt, for at være målrettet kvinden, mens manden godt kan bruge noget mere avanceret teknik...

  SvarSlet
 4. Men lur mig, om det ikke kun er en bestemt gruppe af mænd der gider at bruge meget tid på at sætte sig ind i teknik.

  Jeg har det sådan, at hvis jeg ikke kan få produktet til at virke indenfor relativt kort tid, så mister jeg tålmodigheden og synes, at produktet er noget møj.Jeg er ellers ret interesseret i teknik, men jeg gider bare ikke spilde tid på måske at fixe noget der slet ikke virkede fra starten af

  SvarSlet