torsdag den 21. juni 2012

Klar til at betale med mobilen?


Er du også en Påbbeløbet kinda gal? Så skal du måske snart vænne dig til at sige Påmmobilen i stedet. I hvert fald er vi tættere på end nogensinde at gøre betaling via mobiltelefonen muligt og almindeligt. Elektronista guider dig til  mobilbetalingsvarianten Mobilpenge
De danske pengeinstitutter og firmaet Nets, har for nylig lanceretMobilpenge. Mobilpenge går ud på, at du du kan knytte din bankkonto til dit mobilnr. og betale for varer og ydelser via en sms. Eller en app, hvis den forretning du vil handle i har udviklet en app til formålet.
Man kan sige, at Nets står for sammenknytningen af bankkonto og mobilnr samt sikkerheden, men forretningen skal selv finde ud af, hvordan den skal modtage dine penge. Og modsat tidligere mobilbetalingsløsninger trækkes beløbet direkte fra din bankkonto og ikke via din mobilregning.
Du kender Nets som det tidligere PBS der står for  dine Dankorttransaktioner. I 2011 håndterede Nets 366 mio kortbetalinger med 18 mio kort så de har ganske meget erfaring med elektroniske finansielle transaktioner. Og ikke mindst med at gøre det på en sikker måde.
Der er selvfølgelig altid en risiko for, at din telefon bliver stjålet eller at du taber den, men Nets har meldt ud, at hvis det sker og Mobilpenge-tjenesten bliver misbrugt, så dækker din bank tabet, medmindre du har været groft uagtsom. Desuden er der et forbrugsloft på max 1500 kr om dagen men hvis du ønsker det kan dette sættes lavere.
For at få Mobilpenge skal din bank udbyde det, og det er der heldigvis rigtig mange danske banker der gør. Desværre halter forbrugssiden lidt efter, da der stadig kun er et begrænset antal steder du kan bruge Mobilpenge, nemlig hos DSB, S-tog, Movia, Metroselskabet og i Tivoli.
Den nye betalingsform kan også ende med at blive dyr i gebyrer. Som hovedregel opkræver Nets syv procent af købsbeløbet og minimum 1,50 kr. pr. køb samt et årsbeløb fra forretningen på 1.000 kr. Forretningerne vælger selv, om de vil pålægge forbrugerne at betale gebyret, eller om de selv vil betale det.
Hvad synes du om at bruge mobilen som betalingsmiddel? Et ønskescenarie eller er du bange for, at det ikke er sikkert nok?
Også udgivet på Elektronista

1 kommentar:

  1. synes ikke at det er 7% af købssummen værd at slippe for at tage dankortet op af pungen.

    SvarSlet