fredag den 3. februar 2012

Foursquare

Jeg lagt mærke til, at mange på Facebook bruger Foursquare til at checke in forskellige steder. Jeg har aldrig gidet at sætte mig ind i det fordi jeg egentlig syntes, check in funktionaliteten på Facebook var tilstrækkelig let at bruge.

Men hvor check in funktionen på Facebook blot kan bruges til at vise sine venner, hvor man er (og man kan se, hvem der ellers er lige præcis det sted, man er) så kan man på Foursquare se, hvad der er i nærheden og se bedømmelser af stederne.

Man kan desuden søge efter steder: Food, Coffee, Nightlife, shops osv. Hvis man har Foursquare app'en til sin smartphone kan man dele sine check ins og anbefalinger på Facebook men også på Foursquare. Når man har lavet et bestemt antal bestemte check ins un-locker man nogle bestemte badges (hvem sagde spejder-duelighedstegn)


Personligt synes jeg ikke, der er noget revolutionerende og nyt ved Foursquare. Det interessante ved Foursquare er, at den app kombinerer en del ting som virker. Det virker at man kan dele sine oplevelser og erfaringer med sine venner, det virker at man kan søge efter ting på sin telefon og det virker at man får points for, hvor mange check ins og anbefalinger man laver. 

Og det mest væsentlige for en community-drevet app (eller site) er i virkeligheden, at det virker i så tilstrækkelig grad, at trade off'et ved at bruge app/site falder positivt ud således at folk faktisk gider bruge den

Foursquare app'en er gratis og kan hentes her til iPhone og her til Android

2 kommentarer:

  1. Du har glemt noget af det vigtigste; Mayorships!

    Du kan blive "borgmester" af et sted du har været tit og flere gange indenfor forholdvis kort tid, og "eje" stedet.

    Jeg bruger Forusquare fordi der er dette konkurrence-element i, da jeg konkurrere med mit Foursquare netværk omkring hvem der har flest point .. Og som bonus kan jeg så også dele min position til Twitter. :-)

    SvarSlet
  2. Åh! Det er fordi jeg bare slet ikke er god nok til at huske at bruge Foursquare så jeg er aldrig blevet udnænvt som borgmester.

    SvarSlet