lørdag den 3. marts 2012

Hofretter

Der er retter jeg elsker at lave og elsker at spise. Nogle af dem er lidt sæsonprægede, men så er det jo bare om at jagte de bedste jordbær eller stenbiderrogn når det er.

I dag gjalt det stenbiderrogn. Det varer lige to uger endnu før den bliver billig (eller så billig som stenbiderrogn nu bliver) men der er stadig noget at spare på at købe rognen i Torvehallerne feks (30 kr billigere pr 100 g) end andre steder.


Til stenbiderrognen laver jeg courgettepandekager:

Ingredienser:
250 g revet courgette
1 bdt. fintsnittet forårsløg
½ bdt. hakket dild
1 dl hakkede valnøddekerner
2 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk tørret estragon
1 spsk olivenolie

Til serveringen:
200 g letsaltet stenbiderrogn*
1 dl syrnet fløde 9%

Senere på året laver jeg jordbær-avocado salsa hvilket måske lyder lidt underligt men det smager edderbroderemig godt til fisk eller bare tortilla chips!

Ingredients
1 cup finely chopped strawberries
1/4 cup finely chopped peeled avocado
2 tablespoons finely chopped red onion
2 tablespoons chopped fresh cilantro
1/2 teaspoon grated lime rind
2 tablespoons fresh lime juice
2 teaspoons finely chopped seeded jalapeño pepper
1/4 teaspoon sugar

Preparation
Combine all ingredients in a medium bowl; toss gently. Serve immediately.

På alle tider af året laver jeg Parmigiana Melanzane

Og Crispy Skin Salmon with Fiery Asian Slaw - der er rimelig meget hurtigere og lettere at lave end man umiddelbart skulle tro ud fra navnet.

Ingredients
4 (6-ounce) salmon fillets
3/4 teaspoon salt, divided
1/4 teaspoon black pepper
Cooking spray
1/4 cup fresh orange juice
1 tablespoon rice vinegar
1 tablespoon balsamic vinegar
1 tablespoon olive oil
2 teaspoons Sriracha (hot chile sauce)
1 teaspoon bottled ground fresh ginger
1/2 teaspoon honey
1/2 cup chopped fresh cilantro
1 (16-ounce) package cabbage-and-carrot coleslaw
1 tablespoon toasted sesame seeds

Preparation
1. Heat a large nonstick skillet over medium-high heat. Sprinkle salmon fillets evenly with 1/4 teaspoon salt and pepper. Coat pan with cooking spray. Add salmon to pan, skin side down; cook 4 minutes. Turn salmon over; cook 3 minutes. Add orange juice to pan; cook 30 seconds or until liquid almost evaporates and fish flakes easily when tested with a fork.

2. While fish cooks, combine rice vinegar and next 5 ingredients (through honey) in a large bowl, stirring with a whisk. Add remaining 1/2 teaspoon salt, cilantro, and coleslaw; toss well to coat. Sprinkle with 1 tablespoon sesame seeds. Serve salmon with slaw.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar