søndag den 18. marts 2012

Elektronisk afhængighed

Der er en del snak om yngre generationers potentielle afhængigheder af elektronik, men efter denne weekend tror jeg faktisk det er '68-generation der er i størst fare. Jeg havde 4 missede opkald fra min mor fredag som jeg hverken havde set eller hørt, så hun ringede igen tidlig lørdag morgen og var meget alvorlig i stemmen (så meget at jeg nåede at spekulere over, om nogen mon var død)

Årsagen til den alvorlige stemme var, at tastaturet på min mors telefon var gået i hak og derfor kun kunne sende smileys.

Jeg kan godt se flere løsninger på det problem: man kan ringe til folk eller man kan bare lade være med at ringe til folk (og så var der nok ikke sket noget ved det). Men min mor var noget nær panik over ikke at kunne sms'e.

Efter et par gange med sluk og tænd af telefonen og et par panik-agtige telefonsamtaler mere lykkedes det at gøre telefonen sms-bar igen.

Jeg tror ikke, vi skal være bekymrede for vores børn og børnebørn i forhold til teknologi - de er vokset op med det og lærer fra start at håndtere teknologiforbruget, mens vores forældre er helt forsvarsløse.

4 kommentarer:

 1. da jeg læste første linie, troede jeg at hun var i panik over ikke at have fået fat i dig. Sådan ville min mor nemlig reagere ;-)

  SvarSlet
 2. Haha, jeg oplevede noget lignende da jeg var til fødselsdag hos en veninde der blev 26, hvor hendes forældre også var med. Og det var dem, der sad og legede med deres telefoner hele tiden og afspillede ringetoner og sendte sms'er, mens resten af os pænt havde efterladt vores i jakkelommen.

  SvarSlet
 3. @Rikke: Lige en hel eller en halv dag mere uden kontakt så havde min mor også været i panik over det :-)

  @Anne Mette: Jeg har også set den generation med iPads. De kan simpelthen ikke styre det! :-)

  SvarSlet
 4. Og ja, dem med de mest larmende, disco-inferno-agtige ringetoner rundt omkring er typisk i forældregenerationen

  SvarSlet