onsdag den 3. oktober 2012

Sådan bliver du klogere


Også udgivet på Elektronista
Vil du have skærpet din koncentrationsevne, tænke hurtigere og huske bedre? Så er det lige som med så mange andre ting her i livet, at du er nødt til at træne og øve dig. Elektronista har hjernetræner-app’en til dig!
På Elektronista vil vi gerne have nogle skarpsindige og kloge læsere, og derfor har vi tidligere præsenteret dig for nogle apps der løfter din IQMen én ting at blive bedre til at regne og læse. En anden ting er at træne de kognitive evner som fokus/koncentration, hukommelse og problemløsning.
App’en Lumosity Brain Trainer og det tilhørende website 
skulle efter sigende være udviklet i tæt samarbejde med verdens ledende neuroscientists fra top universiteter, herunder fra Stanford og Berkeley og have mere end 20 mio brugere. Folkene bag Lumosity Brain Trainer har fundet på et mål for dine cognitive evner, din Brain Performance Index (BPI), så du kan følge med i, om du udvikler dig til det bedre ved at bruge denne app.


Om du kan løfte din IQ med 10 point eller undgå demens ved at bruge denne app må tiden vise, men indtil da er app’en i hvert fald sjov og underholdende. Idéen er, at du spiller en session der består af 3 spil hver dag. Første dag skal du først sammenligne nogle figurer, derefter skal du huske hvordan nogle brikker fordeler sig på en plade og genskabe det og så skal du fokusere ved at vise hvilken vej en fugl v
ender hovedet – mens du bliver distraheret.

Det er egentlig ret simpelt men sjovt fordi du godt undervejs kan mærke, at din hjerne arbejder og bliver let udfordret. Dagen efter får du 3 nye opgaver.

Både app og website virker vældig gennemført og tjekket – i så høj grad at man får en fornemmelse af, at det måske er en kult. Formålet er dog snarere at tjene nogle penge på dig end at hjernevaske dig og at få dig til at tilbede overhovedet af Lumosity
Sagen er nemlig, at de første 5 sessioner (à 3 opgaver) er gratis. Herefter begynder det at koste penge at være med i hulen. 3 måneders adgang til app’en koster knap 5 USD og et års medlemsskab koster knap 10 USD. Hvis du vil have adgang gennem web sitet skal du hoste op med knap 15 USD pr måned eller næsten 72 USD for et helt år. Du kan også gå all in med et livstidsmedlemsskab til 270 USD.
Du kan hente app’en til iPhone her og tilgå websitet her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar