fredag den 1. februar 2013

Mad magasiner

Jeg er en sucker for madmagasiner (hvis man har lidt god fantasi kan man jo nærmest smage sig igennem alle de retter der bliver præsenteret i bladene - men uden at blive tyk og uden at have besværet med at lave maden) og kan godt falde i staver meget, meget længe ved madmagasin-standerne i udlandet.

Det fascinerende ved udenlandske madblade er, at de ofte bruger andre ingredienser end vi gør i DK og har en lidt anden approach. Og man skal faktisk ikke længere væk end til Sverige eller Tyskland før det bliver lidt eksotisk (eller i hvert fald godt kan være lidt eksotisk). Desuden har mange udenlandske blade det meget sympatiske træk, at de ikke er så dyre.

Jeg har tidligere skrevet om det svenske madmagasin Allt om mat som er virkelig vellykket og som kostede 12 kr pr blad. Det er så steget til 13 kr men det er stadig billigt.


Til min store glæde er der nu kommet mange, mange flere madmagasiner til salg til iPad - og til en fornuftig penge. Og her i blandt faktisk også nogle af mine amerikanske yndlinge (som ellers er svære at få fat i, hvis man ikke lige tager flyveturen derover): Cooking Light (32 kr pr blad) og The Food Network Magazine (25 kr pr blad).

De britiske kokke, Donna Hay (32 kr pr blad) og Jamie Oliver laver også nogle virkeligt lækre hardcopy magasiner, men de er grimt dyre. Lige nu får man dog i iPad format alle Jamie Olivers blade til 19 kr. Ej men altså! Det er bare så lækkert!


Hvis jeg SKAL brokke mig over noget, så er det, at man skal hente en app for hvert blad og have et selvstændigt bibliotek for hvert magasin. Det ville være rart, hvis man bare kunne have et samlet bibliotek over alle sine madblade - uanset hvor de kom fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar