mandag den 2. januar 2012

Japan-hjælp

Der er 130 mio indbyggere i Japan og landet dækker ca 380.000 m2 (hvoraf ca 73% er bjerge), og det er ikke altid helt lige til at gennemskue hvad der er værd at bruge tid på i Japan og hvad man godt kan droppe. Et eller andet sted er det jo lidt ærgerligt at tage hele vejen til Japan for kun at se 4 McDonalds og en hønsegård....når der nu er så mange UNESCO world heritage sites.


Et af de sites jeg har brugt (og bruger) til at prioritere seværdigheder i Japan er Japan Guide. I de forskellige områder man overvejer at besøge kan man se en ranking af seværdighederne. Desuden er der som regel instruktioner til, hvordan man kommer hen til seværdighederne. Og så er der generelt bare rigtig meget information om Japan og om at være turist i Japan


Hvis man er interesseret i ture der er planlagt nærmest dør-til-dør (og hvor der typisk er noget at spare hvis man ikke lige finder et slagtilbud fra SAS), så er Japanspecialisten sagen. det er også muligt at få rabat på arrangerede ture i Japan + rabat på togkort her.

Når jeg rejser og skal booke hotel benytter jeg mig som regel af Booking.com. Det virker også i Japan - både til hoteller og ryokan. Hvis man gerne vil søge specifikt på ryokan'er (som er traditionelle overnatningssteder - typisk med tatamimåtter) kan man bruge sitet Japanese Guest  Houses. Hvis man virkelig ønsker den fulde japanske overnatningsoplevelse kan man vælge at bo privat. Med Airbnb kan man finde private udlejere til rimelige priser


Man kan sagtens være turist på egen hånd i Japan. Landet er execptionelt velorganiseret og selvom ikke alle taler engelsk og ikke alle skilte er på engelsk kan som regel klare sig. Men ind i mellem er der jo heller ingen skam i at blive proppet ind i en turistbus med en masse andre turister og lade sig transportere mellem forskellige turistattraktioner med en forklarende guide. Især ikke fordi der findes nogle ret gode bud på den slags turisteri (og man ind i mellem har brug for en voksen der kan forklare nogle af de ting i Japan der ikke umiddelbart giver mening)


Sunrise Tours har bredt udvalg af turistture der varer mellem et par timer til 14 dage og dækker alt fra skiture til sushi workshops. Mange af turene har forskellige niveauer af service. Man kan få med og uden transport, med og uden overnatning, med og uden bagagehåndtering, med og uden forplejning og med og uden guide osv. Det serviceniveau man vælger afhænger også lidt af destinationen. Eksempelvis synes jeg det er fint med en 100% guided tur (hvor man bl.a. får hjælp til at køre ned med elevatoren) med frokost og the ceremoni på en endagstur rundt i Tokyo mens jeg sagtens kan nøjes med en billet til shinkansen og overnatning når jeg skal til Kyoto (selvom det så naturligvis kræver lidt mere planlægning at prioritere i seværdighederne)Jeg er ikke helt klar over hvordan men Sunrise Tours hænger på en eller anden måde også lidt sammen med JapanIcan.com

Mine oplevelser med Lonely Planet er, at de helt klart er bedre til New York end Tokyo, men de er stadig en rigtig god guidebog at have med. Lonely Planet har en guide for hele Japan, Tokyo og Kyoto. Ud over, at man kan købe dem som helt almindelige guidebøger, så kan man også på Lonely Planets website købe dem som PDF downloads - den fulde version eller bare enkelte kapitler.


Der findes naturligvis også apps til smartphones der kan hjælpe en på rejser i Japan. Til Android har Lonely Planet lavet Tokyo Compass. Den koster 6 kr men har til gengæld heller ikke fået specielt gode anmeldelser. App'en til iPhone: Tokyo Travel Guide – Lonely Planet bliver vurderet som en del bedre, men den koster også 6 gange så meget.

Der kan dog være en udfordring ved at medbringe smartphones til Japan. Dels er der udgifterne til roaming som kan være ret voldsomme og dels er det ikke alle mobiltelefoner der virker i Japan. Det er dog ikke noget problem at leje en mobiltelefon i lufthavnen og det koster ikke alverden.

*Med mindre man flyver med Aeroflot, hvilket kan give god mening fordi mellemlandingen ligger et sted der alligevel er på vejen. Hvad der så giver mindre mening er, at man skal tilbringe 6 timer hver vej i en af verdens grimmeste lufthavne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar