søndag den 8. januar 2012

The greatest invention since sliced bread

Overvejede i juleferien lige at runde året af med årets mest nørdede statusopdatereinger på Facebook: Noget i stil med, hvor mandolinjernet havde været hele mit liv eller hvordan jeg nogen sinde har kunne klare mig uden et mandolinjer eller noget i den stil.


Erhvervede mig nemlig et mandolinjern mellem jul og nytår (eller kom faktisk til at købe to fordi jeg købte et på nettet som jeg straks afbestilte fordi jeg ikke kunne nå at få det inden nytår - men det var åbenbart for sent at afmelde efter 2 sekunder. Og så købte jeg et IRL i Magasin) og pludselig bliver madlavningen bare en helt anden oplevelse (vi spiser feks en del mere skiveskåren mad i disse dage)

Når jeg ikke tidligere har investeret i mandolinjern så er det 1. Fordi de kan være meget dyre og 2. Fordi jeg troede, at jeg kunne klare mig uden (i bund og grund er det jo bare et rivejern der kan rive i tykke og tynde skiver samt julienne (tynde stave) og pomfritstørrelse.


Som sagt kan mandolinjern være meget dyre og desuden er der meget stor forskel på, hvor gode de forskellige mandolinjern er. Eksempelvis skal man holde sig fra de håndholdte. Hvis man skal have et mandolinjern der virker, så skal man gå all in.

Mine to mandolin jern er begge fra Oxo Good Grips (det er den almindelige slicer og V-blade jeg har). Som sagt virker de rigtig fint og koster omkring 300 kr i Magasin og ca 45 GBP på Amazon 

1 kommentar:

  1. Tillykke..
    Ja, godt værktøj er en god ting at have.
    Selv er jeg glad for mit börner jern.
    Det er så meget hurtigere og lettere, samt koster mindre energi i armene end at stå med en kniv (og ensartet for tumper som mig).

    SvarSlet