onsdag den 11. januar 2012

Cecilie og Mette og statistik

Da jeg var barn var der ingen andre end mig der hed Cecilie. Ingen andre på skolen, ingen andre på naboskolen, men måske var der en enkelt i nabokommunen, og derfor lagde jeg naturligvis ekstrameget mærke til det, hvis jeg mødte en anden som hed det samme som mig. Jeg har i min opvækst hørt om 3 andre som folk kendte som hed det samme som mig og engang haft en perifær kollega.

Derfor er det lidt underligt, at når jeg læser på forskellige blogs (især modeblogs), så er der meget ofte kommentarer fra Cecilie og Cæcilie uden at det er mig. Ind i mellem er det naturligvis også mig, og så er det sært at skulle være en af flere Cecilie'er.

Til gengæld kom jeg i dag på arbejdet (det skete i stor hast) til at sende en mail til en forkert Mette. Og det var der sådan set ikke noget forfærdelig mærkeligt i. Jeg har nemlig i dag haft mailkorrespondance med 4 Mette'er og 2 Anne Mette'r

Sådan er det bare med de navne, og det understøttes også af Danmarks Statistik*. På Danmarks Statistik kan man bla lave en graf over hvor mange børn der har fået et bestemt navn pr år siden 1985.



Her kan man altså helt tydeligt se, at pigenavnet Mette havde sin storhedstid i 1985 eller tidligere (jeg tror tidligere men det kan man altså ikke se i denne statistik) mens pigenavnet Cecilie toppede i 1998. Det stemmer jo meget godt overens med, at mange af de der Cecilie'r nu er i deres teenageår eller meget tidlige teenageår hvor man også begynder at interessere sig for mode og den slags.

Hvis man vil se en statistik over sit eget navn (eller hvis man alligevel tændte lidt på det med kommunernes sygedage) kan man tjekke det ud her

Ingen regel uden undtagelse: da jeg forleden kørte i tog og stavede min navn i telefonen højt og tydeligt flere gange så folk kunne sende mails til den rigtige adresse, svarede den eneste anden i togvognen pludselig sin telefon. Og minsanten om hun ikke også hed Cecilie (og hun var altså voksen og kendt fra tv opdagede jeg, da jeg så nærmere efter)

*Som godt ved, hvad det er der interesserer danskerne. Det er ikke hvilke kommuner der har flest sygedage eller statistik over udenrigshandelen med økologiske varer eller noget i den stil. Det er hvad folk hedder og hvor mange der er som hedder det samme

2 kommentarer: