torsdag den 10. marts 2011

Abroadband

Det er jo lige før det i højere grad er når man er på ferie i udlandet end nogle andre tidspunkter, man har brug for at kunne komme på nettet med sin smartphone. Og det er så også lige præcis når man er i udlandet, at det koster spidsen af en jetjager at være på nettet.

Der er noget EU regulering på området, og så vidt jeg ved er EUs mål, at telefoni skal være lige så billigt alle andre steder i EU som indenfor landets grænser, men indtil videre går det lidt langsomt.

For nylig er jeg dog faldet over Abroadband der er noget så overraskende som en underafdeling af Telekom Austria (havde måske ikke lige set smart, internationalt tiltag komme lige fra den kant), og som tilbyder datatrafik til 59 Eurocent/MB (dvs omkring 4,5 kr). Det er jo altså ret billigt, når de fleste danske operatører roder rundt med noget på en 15-20 kr/MB. Dog er der en entry price på 2-400 kr for simkort og modem (men man kan muligvis spare pengene til modem, hvis man selv har et modem til mobil bredbånd liggende) samt levering. Desuden koster det ca 10 Eur om året at holde sim kortet i live.


Hvis man kun rejser en uges tid om året og bruger sin smartphone eller bærbare minimalt på ferien har man nok ikke det store behov for Abroadband, men hvis man rejser jævnligt og er en habil smartphone/tablet databruger, så kan det godt betale sig.

I første omgang - og især hvis man ikke lige er typen der bruger dataforbrug til at tale i telefonen - henvender Abroadband's produkt sig dog nok primært til tabletbrugere og folk med behov for mobilt bredbånd i udlandet. For andre vil det sandsynligvis være for bøvlet at skulle skifte simkort i telefonen når man har behov for data og tilbage igen til sit almindelige simkort når man skal ringe og sms'e. (Men man kan jo ikke vide, om Abroadband på et tidspunkt finder på at tilbyde tale og sms også)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar