tirsdag den 29. maj 2012

For meget sol?

Jeg skulle engang til møde udenfor San Francisco og benyttede lejligheden til lidt sightseeing i San Francisco dagen forinden. Om morgenen hørte jeg i nyhederne, at UV tallet den dag lå på 9, hvilket ikke sagde mig et kuk. Dvs jeg tænkte, at det nok var rimelig højt, men på den anden side var det i maj måned så måske var det alligevel ikke så højt. Og jeg havde for travlt med at komme ud og lave sightseeing til at undersøge det.

Det var relativt koldt den dag, så jeg sad ret så pakket ind i tøj og nogle meget store solbriller på toppen af sightseeing bussen rundt i San Francisco, og derfor blev jeg ikke så forbrændt som jeg kunne være blevet. Det eneste der blev rigtig solskoldet var det af min næse der stak ud under solbrillerne. Men de næste par dage lignede jeg altså Rudolf med den røde næsetip, og det er på en eller anden måde ikke rigtig det man drømmer om, når man skal fare rundt og være til møder og virke professionel.

Anyways, det gik fint men det gjorde altså, at jeg sagtens kan se formålet med en UV-varslingsapp.


Der findes en gratis, danskproduceret UV-varslingsapp til Apple - Ultraviolet - som viser UV på ens position og på det aktuelle tidspunkt. Desuden kan man søge efter andre lokationer vha Google map og feks se, hvad UV varslet er i Marrakesh eller i San Francisco på det akutelle tidspunkt.

App'en er som sagt gratis og findes her


Der findes en del forskellige af samme type app til Android og de fleste er gratis. AccuWeather app for Android (som i øvrigt også findes til Apple) informerer ikke bare om UV-index men gør dig nærmest til  den lille meteolog. Hvis du bare vil have styr på UV kan du nøjes med feks EPA's SunWise UV index (der kan ikke have været mange marketingfolk inde over navngivningen af den app!!!) der dog også viser UV forecasts. Smart! Begge apps er gratis.

AccuWeather kan hentes her

Og EPAs app kan hentes her


2 kommentarer:

 1. Super smart - den må jeg have downloadet!

  Fik du mon min mail vedr. iZettle?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. Ja, det synes jeg også.

  Ja, jeg har svaret på dig på mail. Kunne godt tænke mig at høre, om du selv har erfaringer med det? Det lyder nemlig rigtig smart

  SvarSlet