onsdag den 25. maj 2011

QR koder

Jeg tror, at QR koder (Quick Response koder) er opfundet af samme type menneske som laver sodukoer i timevis og en eller anden dag har de tænkt Hvorfor ikke bruge det her sodukokode-noget til noget fornuftigt?


QR koder er en form for stregkode der kan læses af en scanner (og på en eller anden måde kan et kamera i en telefon laves om til en scanner der kan læse QR koder) og blev opfundet så langt tilbage i tiden som i 1994 af det japanske firma Denso-Wave. Denso-Wave var leverandør til Toyota og QR koderne blev brugt til at mærke bildele, så man kunne optimere hastigheden og sikkerheden i samling af bilerne.

QR koder kaldes også mobile tagging og er altid firkantede. Alt efter hvor meget information de skal indeholde er de mere eller mindre detaljerede. Se eksempler her (hvor jeg dog ikke har tjekket, hvor de linker til):
QR koder bliver brugt ekstremt meget i udlandet men underligt nok ikke specielt meget i Danmark. Eksempelvis er det kun lykkedes mig efter en hurtig søgning på nettet at finde et enkelt website der bruger QR koder til at få folk til at tjekke deres apps ud og downloade dem, nemlig Danske Bank for deres opgraderede mobile trader:Hvis man har en scanner i sin smartphone (feks Scanlife - men der findes mange) kan man lynhurtigt få adgang til det website, den email eller det telefon nr QR koden henviser til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar