tirsdag den 13. august 2013

Hvis Steve Jobs havde været franskmand...

...Så er jeg ikke sikker på, at Apple var blevet helt lige så stor en succes. Eller så havde det i hvert fald ikke været det med de enkle og intuitive processer der havde gjort Apple succesfuldt.

På den franske riviera omkring Nice er der gjort meget ud af at lave nogle flotte cykelstier langs vandet. Det indbyder i dén grad til lidt cykleri dernede, og da der alle vegne er Le Velo Bleu - dvs offentlige cykler man kan leje - skulle det være en no-brainer at komme til at cykle lidt.


Det er det så bare ikke (husk, at Apple aldrig var blevet til det, det er i dag, hvis Steve Jobs havde været franskmand) og det er da også derfor cykelstierne ikke vrimler med cyklister og at der er rimelig fyldt op i de offentlige cykelstativer

For at komme til at leje en cykel er man nemlig nødt til at gå igennem en process som kun skulle være i 3 trin, men

  1. Jeg er ret sikker på, at der er mere end 3 trin
  2. De 3 trin er så ulogiske og komplicerede, at man bliver helt træt på forhånd og
  3. Selvom jeg forsøgte at sætte mig ind i det, så fattede jeg aldrig hvad det helt nøjagtigt var, man skulle gøre
  4. Og vi valgte derfor at leje cykler hos en privat udlejer


Hvis man tjekker løsningen ud på Trip Advisor, så fordeler anmeldelserne på 1 eller 5 stjerner. Intet midt i mellem. De 5 stjerner bliver givet af de folk der har mødt et venligt menneske der åbenbart arbejder på stationen i Nice og som kan finde ud af cykel-systemet og som kan tale engelsk.

Resten brokker sig over, at processen ikke virker og at man - hvis man har været stædig og ihærdig nok til at få det til at virke - bliver trukket 1100 kr i depositum for leje af cykel. Ikke noget med, at de gemmer ens bankdetaljer og trækker pengene, hvis man løber med cyklen. Næ nej, de trækker pengene up front (hvilket minder mig om, hvad min veninde der har boet mange år i Frankrig en gang sagde: I Frankrig er man skyldig til det modsatte er bevist) men det er til gengæld uklart, hvornår man får sine penge igen.

Efter min mening er det her franske cykel-show et glimrende eksempel på, at man kan have en rigtig god idé som folk også rigtig vil bruge, men fordi man vil gardere sig mod alle tænkelige (kriminelle) handlinger, så bliver det hele så bøvlet, at ingen kan bruge løsningen - hverken de kriminelle eller dem med reelle hensigter

2 kommentarer: