onsdag den 25. april 2012

Cykel-paraplyholder

Ja, endnu en reference til Japan-turen. Vi var også i Kyoto, hvor det anbefales at man cykler rundt. Så det gjorde vi. Jeg har cyklet rundt i Kyoto tidligere og det SÅ morsomt. Vi havde tænkt, at det ville være lidt ligesom at cykle rundt i København - vi havde lissom glemt, at selvom Kyoto ikke er en kæmpeby, så er der en hel del bjerge. Så der var lidt langsommelig opstigninger efterfuldt af mavekildrende nedstigninger.

Noget jeg bemærkede blandt de andre cyklende i Kyoto (det var desværre ikke lige godt vejr hele tiden) var 1. at kopholdere til cyklen var ret udbredt og at 2. at paraplyholdere til cyklen var endnu mere udbredt.*
Jeg er en af dem der har en krise når det regner. På den ene side vil jeg jo helst cykle, men jeg gider jo ikke blive våd og det med regntøj/regnslag fungerer bare ikke så godt for mig. Så jeg ender som regel med en meget farefuld (og ind i mellem også ikke-succesfuld, hvis det feks blæser meget) færd med en paraply i hånden. Jeg er altså fuldstændig i målgruppen for en paraplyholder til cyklen.

Jeg fandt ingen paraplyholdere til cyklen i Japan, men jeg har nu fundet en producent i Europa - ikke overraskende i Holland, hvor man jo også gør det en del i cykling. Sølle 17,5 Eur koster en paraplyholder til cyklen. Og den kan wegklappen når det ikke regner:


What's not to like?

Projekt Få fat i sådan en fidus hurtigst muligt! er hermed skudt i gang!

*Noget der så kan undre er, at de ellers så snedige og velordnede japanere ikke lige har grejet det med regler for cykling. Nogle steder er der afmærket en cykelsti på fortovet, andre steder kører man bare på fortorvet sammen med fodgængerne, andre steder igen kører man på kørebanen, visse steder må man ikke cykle i myldretiden, og uanset hvor man kører er der ingen konsistens i køreretningen.

3 kommentarer:

 1. Undrer mig ikke at paraplyholder er et must - på vores ferie erfarede vi at rigtigt mange kvinder og nogle mænd brugte paraply, for at beskytte sig mod UVen.
  En ting jeg blev glad for, og derfor har adopteret. En paraply gør nemlig at jeg slipper for hovedpine og kløe hele natten efter at have været udenfor (hvilket creme ikke gør).

  SvarSlet
 2. Det er rigtigt de bruger den mod solen om sommeren men på andre tidspunkter kan det regne ret meget i Japan, og så er de også meget rare at have.

  (Jeg var engang til frisøren i Japan og da jeg var færdig, regnede det. Men så fik jeg da bare en paraply med af frisøren. De havde dem til uddeling til deres kunder, i fald det regnede det. I virkeligheden er det jo også smart. Hvad glæde har kunden af den service de lige har fået, hvis den bliver ødelagt i det øjeblik de går ud af butikken?)

  SvarSlet
 3. Ja, vi var der jo i heden og blot 1 dag med rigtig regn - og der var den bestemt også fremme, men faktisk mest for som dække over cam ;) (hvorefter jeg overvejede om der ikke findes cam-paraplyer til skoen - altså skoen på cam).

  Flot service må man sige, og man kan jo endda sige at ofte kan man få dem til næsten ingen penge, selv her i DK. Efterhånden prøver jeg på at have en foldbar med i tasken (geocaching og at logge i regn).

  SvarSlet