mandag den 19. november 2012

Findeopskrifter.dk

Det der med blogs er noget spøjst noget. Der er rigtig mange mennesker der gerne vil køre en blog men en del færre der faktisk kan gøre det, fordi det kræver idéer til kontinuerligt at lave nyt indhold, passion for indholdet, evnen til at gøre indholdet interessant og en ret så stor mængde skrivekløe.

Ofte bruger bloggere hvad der svarer til en almindelig arbejdsdag på deres blogs. Og som regel uden at få ret meget for det, men det er ok hvis det er en hobby. (Hvis bloggere har en indtægt på deres blog, er det typisk på reklameindtægter på reklamer på bloggen og indtægterne er typisk afhængige af, hvor mange der ser reklamerne)

Hvad der ikke er ok er, hvis andre finder på at udnytte bloggernes produktion til at tjene penge - uden at bloggerne får noget ud af det!

For lidt tid siden søgte jeg på nettet efter en opskrift og landede flere gang på en lidt uskøn hjemmeside der hedder Findeopskrifter.dk. Jeg undrede mig over, hvad det nu var men tænkte ikke mere over det.


I går læste jeg så, at en række danske madbloggere er gået imod Findeopskrifter.dk fordi de ikke bakker op om Findeopskrifters forretningsmodel som går ud på at lokke bloggere til at fremgå på Findeopskrifters site mod at bloggerne får mere trafik på deres blogs. Reelt sker der det, at Findeopskrifter udnytter, at der findes to typer links (og antallet af links påvirker ens rankning på Google søgninger), så alle bloggerne linker til Findeopskrifter mens Findeopskrifter linker til bloggerne med værdiløse links.

Du kan læse mere om madbloggere og Findeopskrifter her og en liste over madbloggere der har skrevet om Findeopskrifter her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar