mandag den 26. maj 2014

Amme-app

Ja, der har så været en længere pause på bloggen. Der var lige noget nyt job som tog ret meget tid og så var der også lige en graviditet inde over (og faktisk også et bryllup - det tæller bare ikke rigtig da det bare var på rådhuset og med reception). Graviditeten er dog ikke noget der har virket hæmmende for mine udfoldelser (havde ellers forventet, at jeg ville være hundesyg samtlige 9 måneder) - bortset lige fra den sidste måned, hvor jeg var på barsel.

Min lille pige #VerdensBedsteBaby #Veronica er i dag 17 dage gammel, og så begynder man åbenbart at få overskud til andet end at amme, skifte ble og sove. Vi har ellers haft et par bump på vejen de første 17 dage.


Først tabte Veronica sig mere end 10%, så vi kom på såkaldt "amme-skema", hvilket går ud på, at babyen skal mades hver 3. time uanset om hun ellers var godt i gang med at sove eller hvad. Det er en lille smule anstrengende, når selve amningen tager omkring en time. Desuden røg jeg en tur på hospitalet med blodstyrtning, men babyvægt og mors blodprocent er rimelig back on track nu.

Nå, men det der med systematisk amning udløste et ret stort behov for noget tracking. Når man ikke sover så meget og den ene dag ligner den anden, kan det være lidt svært at huske, om det nu var kl 2, 3 eller 4 man ammede og hvor længe og om det var højre eller venstre bryst. Man kan naturligvis skrive ned på en seddel, men alle ved, at sådan nogle bliver væk.


Jeg har hentet den app der hedder Feed Baby - Tracker & Monitor til Android. Der findes en hel del "amme-apps" men denne har tilsyneladende en del flere features end gennemsnittet. Kernen i app'en er, at man klikker L (for left) eller R (for Right) hver gang man starter amning på det højre eller venstre bryst og så tager app'en tid på, hvor længe man bruger. Desuden kan man vælge at tracke på anden føde end modermælk/modermælkserstatning når barnet begynder at indtage fast føde.

En af de ekstra features er, at man også kan tracke ble-situationen på app'en:  hvornår der sidst er skiftet ble og hvad der var i bleen. Samt hvor meget og hvor ofte baby sover

Formålet her er jo at sikre, at baby bliver madet og skiftet når der er gået så og så lang tid siden sidst, og det hjælper app'en med helt af sig selv. Når der er gået 3 timer siden sidste fodring/bleskift, får man en reminder om at man bør gå i gang igen


Som rimelig nybagt mor finder man ud af, at det er virkelig vigtigt, at baby holder "sin kurve", dvs at babys udvikling følger gennemsnittet uanset om man har en lille mus eller en lille elefant. Det kan denne app også hjælpe med. Man kan indtaste vægt, længde og hovedmål på baby og se, hvordan det følger kurven.

App'en er gratis og kan findes her til Android. Til IOS findes en tilsvarende her som kan det samme


1 kommentar:

  1. Jeg var også igennem en hel del apps før jeg fandt en der fungerede for mig, men det gav mig faktisk mere stress end hvad jeg lige havde regnet med, så gik hurtigt væk fra dem igen. Det hjalp nok også at jeg supplerede med MME og ikke kun ammede. Det var nok også derfor der gik lidt kludder i det når der også var MME indover, selvom man sagtens kunne plotte det ind også... Men tillykke med både det ene og det andet, det er så stort jo og hvor ser hun sød ud :D

    SvarSlet