onsdag den 18. juli 2012

München (en anbefaling faktisk)

Jeg var i München på sommerferie med min familie i 1988. Det jeg husker fra den tur var 1. Michael Jackson spillede på det olympiske stadion og 2. at det var en rigtig dejlig ferie.

Folk i München blærer sig med, at de kan håndtere både laptops og lederhosen, både nyt og moderne samt det mere traditionelle. Jeg synes det er rimelig mærkeligt at man i stormagasiner med meget eksklusivt og fashionabelt tøj også kan købe traditionelle dindels, men på den anden side synes jeg jo også det er vældigt festligt at sidde i en bierstube med umba-umba-orkester, schweinehaxe og 1 liters ølkrus.

Men så er der den anden del af München (laptopdelen), der er meget langt fra ovenstående. Der gælder conceptbutikker der kan få Colette til at blegne - feks butikken Pool - og superlækre restauranter.Tyskere kan godt være lidt firkantede i det (lige som danskere. Jo! vi ER firkantede på den tyske måde og kan godt lide, at tingene fungerer og at man kan regne med, hvad folk siger) men efter min mening underkender man ofte hvor gode tyskere er til det der med hygge. Feks er der i Glockenbachviertel (Isarvorstadt) superhyggeligt på en lidt Prenzlauerberg-agtig måde (omend lidt mere poleret og lidt mindre øko)

Andre steder i München tænker man: Det her er jo ikke Tyskland, det er da Italien. Men jow, jow, det er skam Tyskland.Hvis man er et madøre bliver man ikke ked af at besøge München. Ud over det store viktualie (mad) marked ved rådhuset, er der mange lækre spisesteder (og ikke kun med traditionel mad). Og så er der Dallmayr hvor jeg godt kan få en halv dag til at gå med at glo på mad. Hvis det skulle friste, kan man på 1. salen af Dallmayr spise en morgenmadsmenu bestående af hvide pølser, saltkringler og hvedeøl. Alternativt kan man nøjes med en af deres mange kaffer der serveres i stempelkande og med timeglas så man ved NØJAGTIGT hvornår man (langsomt!) skal presse stemplet i bundMit 1988-minde om München var overordentligt positivt, men jeg blev nu alligevel vældig positivt overrasket over byen. Der er bare virkelig dejligt at være og alt hvad man kan ønske sig af en storby + fint klima. Og så ligger München blot halvanden time med fly fra Kbh.

Læs mere om München her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar